Ve Stuttgartu se ve dnech 3. - 6. 2. 2024 konala mezinárodní olympiáda v kulinářství IKA/Culinary Olympics, které se zúčastnila také Diana Peškeová z Hlinska. Kromě národních kulinářských týmů zde mohli účastníci soutěžit také v individuálním cukrářském a kuchařském umění a carvingu.
Diana Peškeová se rozhodla ukázat své řezbářské dovednosti ve dvou carvingových kategoriích a zároveň reprezentovala Czech-Slovak carving team.
Dne 3. 2. Diana soutěžila v kategorii K1, kde se hodnotí předem vyřezané ovoce a zelenina na téma zvolené řezbářem. Za svoji kompozici The Day and night byla oceněna stříbrnou medailí. Stojí za to také podotknout, že chybělo pouze několik bodů do umístění v pásmu zlatém.
Následující den čekala účastnici kulinářské olympiády z Hlinska vemli náročná disciplína live-carving (K5). Úkolem soutěžících bylo zpracovat pět kusů různých druhů zeleniny, a to před zraky diváků v limitu tří hodin. V případě Diany šlo o její první účast v kategorii K5 v rámci mezinárodní soutěže. Přesto se jí podařilo vybojovat umístění v bronzovém pásmu.
Ze Stuttgartu tak Diana Peškeová přivezla do Hlinska hned dva cenné kovy - stříbrnou a bronzovou medaili.