Nadýchat se vůně kvalitně uvařeného vepřového kolena je zážitek, který si zaslouží každý gurmán. A jednou z nejlepších metod, jak dosáhnout dokonale vařeného a šťavnatého vepřového kolena, je metoda sous vide. Tato technika vaření umožňuje dosáhnout přesně takového stupně vytříbenosti a chuti, jakou si přejete, a zároveň si uchovat všechny šťávy a aroma masa.
Náročného vaření se ale bát nemusíte, stačí navštívit Řeznictví U Švandů a zakoupit novinku VEPŘOVÉ KOLENO VAŘENÉ METODOU SOUS VIDE. Vařené vepřové koleno metodou sous vide stačí již jen připravit v troubě po dobu 20 minut a 150 °C na prohřátí a dalších 20 minut na 240 °C na upečení kůrčičky. Pak již hned můžete servírovat.
Co je to metoda sous vide?
Metoda sous vide pochází z francouzštiny a znamená "pod vakuumem". Jedná se o způsob vaření, při kterém je potravina vakuově zabalena a pomalu vařena ve vodní lázni při konstantní a přesné teplotě. Tímto způsobem se dosáhne optimálního tepelného zpracování potraviny bez převaru nebo převaření, což vede k maximální zachování chuti a šťávy.
Novinku zakoupíte ve dvou hlineckých prodejnách Řeznictví U Švandů na adrese Družstevní 1405 a Třebízského 687.