Ve dnech 26.-30.11. se v Lucemburku konal světový pohár v kulinářství Villeroy & Boch Culinary World Cup. Kromě národních kulinářských týmů zde mohli také účastníci soutěžit v cukrářském umění a carvingu.
V kategorii K1 (předem připravená kompozice) se zúčastnila Diana Peškeová z Hlinska. Před účastí se Diana stala členkou Czech-Slovak carving teamu, který nyní reprezentovala. O zařazení do teamu byla rozhodující její aktivita a účast na soutěžích i kvalita její práce
Ačkoliv vyřezávání v domácím prostředí mimo zraky poroty není v takovém napětí jako v disciplíně live carving (vyřezávání před diváky v daném čase), nekvalita se také neodpouští. Dalším aspektem je uchování surovin tak, aby se předešlo jejich poškození či zkažení.
Den D byl pro Dianu 30.11.2022, kdy mohla svoji kompozici s názvem Let the sunshine In vystavit. Kompozice byla celý den přístupná pro účastníky z široké veřejnosti, nejdůležitější bylo samozřejmě hodnocení a závěrečné rozhodnutí poroty.
Diana Peškeová byla za svoji kompozici zařazena do stříbrného pásma. Z mistrovství světa si tak do České republiky odváží krásnou stříbrnou medaili.